Sevgiliokurlarım, geçtiğimiz ay içinde Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan toplantıdabir CHP'li Belediye Meclis Üyesinin gelmeyişi sonrası İyi Partililerin de birnebze de CHP'ye kırgın olmaları nedeniyle yapılan toplantıda komisyonüyeliklerini İyi Partililer AKP'den yana kullandılar. Tabii bu arada AKPartililer büyük bir sevinçle uzun yıllar sonra Muğla'da komisyon üyelerinikazanmanın mutluluğunu yaşadılar ve sevinç gösterileriyle tüm ilçedeki parti vemeclis üyelerine bu olayı bildirdiler.
Sevgiliokurlarım, daha sonra ne oldu biliyor musunuz? CHP'nin kurmayları, İyiParti'nin kurmayları Muğla'nın haricinde genel merkez nezdinde bir istişareyegeçtiler ve sonunda olan oldu. Tabii sevinenler de CHP'liler oldu. Nedeni de,İyi Partili Belediye Meclis Üyesi Gürsel İnce CHP'ye kayıt yaptırdı ve çoğunlukyine CHP'nin oldu. Hal böyle olunca, birkaç gün önce yapılan BüyükşehirBelediye Meclis toplantısında iş protokolü bağlandı Ekim Ayı ilk haftasındayapılacak olan Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında komisyon üyeleri tekrarCHP'nin olduğu dile getirildi.
Sevgiliokurlarım, bu anlaşmada İyi Parti Milletvekili Metin Ergun ve CHP'ninMilletvekilleri başta olmak üzere CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, İyi Parti İlBaşkanı İncilay Gezgin Şekerdağ Hanımefendi bu protokolde yer alıp böyle birolayın gerçekleşmesinde katkılarının büyük olduğu görüldü.
Sevgiliokurlarım, Muğla CHP Milletvekili Mürsel Alban yapmış olduğu konuşmasında: "İyiPartililerin büyük bir jest yapıp Millet İttifakı'nın bozulmaması içinellerinden geleni yaptılar, biz de kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi. CHP İlBaşkanı Adem Zeybekoğlu ise: "Bu gerçekleşen anlaşmada, İyi Parti'den CHP'yegeçen Gürsel İnce büyük bir jest yapıp, Millet İttifakı'na katkı sağlaması birmilattır" dedi.
Sevgiliokurlarım, İyi Parti İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ yapmış olduğukonuşmasında; İyi Parti iyiliklerden yana olan bir partidir, hiçbir zaman bozantarafta olmadığını, bundan sonra da bozucu olmayacağını Millet İttifakı'nındevam edeceğini, vatandaşın İyi Parti'yi iyi tanıması gerektiğini ve önceden birkararla partinin nasıl bir parti olduğunu gösterdiğini dile getirdi. İyi PartiMuğla Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Ergun ise: " Bizimİyi Parti olarak görüşümüz, sonuna kadar CHP ile Millet İttifakı'nı sürdürmekolacaktır." dedi.
Sevgiliokurlarım, geçen ay içinde Muğla Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında, birhayli hareketli günler yaşanmıştı. Gerçekleşen toplantıda meclis kurulüyelerinin AK Parti'ye geçmesi sonrası, CHP içinde bir şaşkınlık yaratmıştı.Çünkü tarihinde ilk kez böyle bir konu dile gelmişti ama önceden de söylediğimgibi CHP ve İyi Parti'nin kurmayları toplanıp yeniden değerlendirdiler, İyiParti'nin Belediye Meclis Üyesi Gürsel İnce'yi CHP saflarına katarak CHPçoğunluğunu sağladılar. Bundan böyle yapılacak olan ilk toplantıda komisyonüyelikleri CHP'nin adaylarının seçileceği görüldü. Her iki Parti yöneticileriMuğla'da da tüm ülkede olduğu gibi Millet İttifakı'nın devam edeceğini dilegetirdiler. Şimdilik bizden söylemesisevgili okurlarım.